Dom NOVINŠČAK u četvrtak je, 02. svibnja, bio domaćin 4. Festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove u zajedničkoj organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca. 60 sudionika iz pet domova za starije i nemoćne osobe s područja Međimurske županije odmjerilo je snage u četiri sportsko-rekreacijske discipline: gađanje kolutovima, pikado, viseća kuglana i bacanje loptica u koš.

U ime organizatora i pokrovitelja festivala prisutne su pozdravili ravnateljica Doma NOVINŠČAK Kristina Šardi, Miroslav Novinščak- predsjednik organizacijskog odbora i vlasnik Doma, gradonačelnik Stjepan Kovač u ime pokrovitelja Grada Čakovca, Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ te zamjenik župana Josip Grivec u ime pokrovitelja Međimurske županije.

Festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove manifestacija je koja promiče zdrav i aktivan život starijih osoba i čiji je cilj druženje i socijalizacija te obogaćivanje društvenog života starijih osoba smještenih u domove.

Ustanove čiji su korisnici sudjelovali u natjecanju su Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Dom za odrasle osobe Orehovica, Dom za starije i nemoćne osobe Strahija Hodošan i Dom za starije i nemoćne osobe Stubičar Mursko Središće.

Sportsko natjecanje proteklo je u veselom i vedrom raspoloženju, a najuspješnijim u pojedinim disciplinama podijeljene su zaslužene medalje. Najuspješnija je bila ekipa domaćina, treće mjesto u pikadu osvojio je Franjo Panić, prvo mjesto u bacanju kolutova osvojio je Novak Zoran, Hižman Marija osvojila je drugo mjesto u visećoj kuglani, Novak Zoran osvojio je i drugo mjesto u bacanju loptica u koš, dok je Hajdarović Lina osvojila treće mjesto također u bacanju loptica.

2019-05-06T06:38:52+01:00 06. svibnja 2019.|Novosti|