*Božićna čarolija je tiha i nevidljiva. Osjećamo je i vjerujemo u nju. Ona se nalazi u našim srcima. Prepoznaje se u davanju sebe za druge…

 

Međunarodni dan ljudske solidarnosti obilježava se upravo u prosincu, mjesecu radosti, slavlja, topline, darivanja, druženja i pomaganja drugim ljudima.

On nas potiče da razmislimo da onaj pravi božićni duh sreće, radosti i blagostanja nećemo osjetiti ako ga ne širimo dalje i ne želimo drugim ljudima, jer tada sigurno nećemo doživjeti pravi Božić. Dovoljna je volja da se nekome pomogne na bilo koji način, te su se naši korisnici složili da je  ponekad i ljubaznost ili topla riječ dovoljna da nekome uljepšate ovo blagdansko vrijeme. Na radionici pripreme za Božić, uz druženje i veselje, čitanje božićnih izreka i savjeta kako se duhovno pripremiti za Božić, istaknuli su kako oni iskazuju solidarnost jedni prema drugima te što za njih znači Božić u pravom smislu te riječi. Svi su se složili da nas Božić, kao jedno od najljepših i najčarobnijih doba u godini, podsjeća  da je jedino ljubav koju iskazujemo svome bližnjemu, ono što čini da sve ostalo ima smisla..

Neke od božićnih izreka su posebno ostavile dojam na naše korisnike:

„ Na Božić svi putevi vode kući.“.

 “Kada bismo barem mogli malo božićnog duha pospremiti u staklenke i otvoriti po jednu svaki mjesec u godini…”

 

2019-12-20T14:35:31+01:00 20. prosinca 2019.|Novosti|