Drage obitelji i prijatelji!
 
Unatoč lošijoj epidemiološkoj situaciji i porastu broja zaraženih, ne želimo vam uskratiti ono najvrednije i najdraže, a to su susreti sa vašim najmilijima. Od sutra, 13. listopada 2020.godine, ponovno ćemo otvoriti vrata za posjete. Kako bi izbjegli rizik od ulaska koronavirusa u Dom NOVINŠČAK, molimo da se obavezno pridržavate ovih uputa:
 
Posjete za nepokretne korisnike su svaki dan u vremenu od 9,00 do 11,00 sati.
Posjete za polupokretne i pokretne korisnike (Stambeni dio) su svaki dan od 15,30 do 17,30 sati.
Posjeta je moguća samo uz prethodnu najavu pozivom na recepciju na broj 040386500. 
Posjete će se održavati u posebno predviđenom prostoru kod recepcije, a između posjete i korisnika će biti staklo, kako bi ih što manje izlagali riziku od zaraze.
Trajanje posjeta je ograničeno na 20 minuta.
U posjetu može doći samo jedna zdrava, odrasla osoba, član najuže obitelji ili osoba koja brine o našem korisniku.
Prilikom dolaska u posjetu mjeri vam se temperatura i uzimaju vaši osobni podaci, te potpisujete izjavu da niste bili u kontaktu sa zaraženom osobom i da nitko od vaših ukućana nije u samoizolaciji. 
Obavezna je upotreba zaštitne maske, koju posjeta donosi sa sobom, a korisnik dobiva na recepciji.
Za posjete korisnicima koji radi izrazito lošeg zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti niti uz pomoć osoblja primiti posjetu na za to određenom mjestu, potrebno je uz zaštitnu masku imati i zaštitni ogrtač, zaštitu za obuću i rukavice. Ukoliko nemate zaštitnu opremu sa sobom, možete ju dobiti na recepciji po cijeni od 20,00 kuna. Zaštitna oprema je za jednokratnu upotrebi.
Kako bi svi došli na red, posjete za jednu osobu biti će moguće otprilike jednom u 14 dana, ovisno o interesu posjeta.
Našim korisnicima možete dostavljati higijenske i ostale potrepštine isključivo u originalnom pakiranju. Molimo da na paketu obavezno označite ime korisnika. Voće i povrće možete dostaviti, ali potrebno ga je prethodno dobro oprati. Recepcija će nakon dezinfekcije paket predati korisniku. 
Molimo da u vrijeme posjeta ne donosite pakete za korisnike, osim osoba u posjeti, jer vam nećemo biti u mogućnosti otvoriti vrata.
Razumijemo vašu želju da vidite svoje članove obitelji, ali doista vas molimo da se ne susrećete sa našim korisnicima kroz ogradu i ne dajete ili primate pakete preko ograde. Time na sebe preuzimate odgovornost za ulazak virusa u Dom i za sve moguće teškoće vezano uz oboljenje od koronavirusa kako vaših najmilijih, tako i ostalih korisnika. Neodgovornim ponašanjem riskiramo i njihove živote i krov nad glavom. 
 
Zahvaljujemo vam na podršci i razumijevanju koje pokazujete u ovoj iznimno teškoj situaciji, koja je ipak najteža našim korisnicima. Oni i dalje ostaju hrabri i strpljivi unatoč svemu. Ostanimo složni i odgovorni upravo za njihov boljitak!
2020-10-12T12:44:32+01:00 12. listopada 2020.|Novosti|