• 1

Pripremite se za useljenje u Dom

Dozvolite nam da naš Dom pretvorimo u Vaš drugi dom!

Nepohodno Vam je uzeti:

  • Osobne dokumente (osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica i iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja);
  • Pribor za osobnu higijenu i svoje osobno rublje;
  • Najpotrebniju odjeću i obuću za svako godišnje doba – inicijalima označiti odjevne predmete (vodootpornim flomasterom ili ih našiti)

 

Ukoliko želite možete ponijeti:

  • Svoju posteljinu, koja također mora biti označena inicijalima (jastuk, deka, navlake, ručnici, kuhinjske krpe);
  • Tanjur, pribor za jelo, šalicu za kavu/čaj i slično;
  • Radio prijemnik;
  • Druge manje predmete za koje ste osobno vezani (fotografije, knjige, lončanica, stolnjak i slično).

Prilikom useljenja u Dom, korisnici ili njihovi skrbnici obvezni su socijalnom radniku pružiti podatke potrebne za vođenje Matične knjige, Osobnog lista, socijalne anamneze i drugo te predati rješenje o postavljenom skrbništvu (ako isto posjeduju).

U dogovoru sa ravnateljicom Doma određuje se Vaš datum useljenja koje se obavlja radnim danom. Na dan useljenja potpisujete Ugovor o smještaju, a socijalni radnik smještava Vas u Vašu sobu, upoznaje s organizacijom rada i načinom života u Domu, upoznaje Vas i predstavlja drugim korisnicima.

Društveni život

Da bi Vam život u Domu bio ugodniji i ljepši važno je da svoje odnose s drugim korisnicima i zaposlenicima gradite na međusobnom poštovanju, razumijevanju i toleranciji, a za pomoć u problemima bilo koje vrste na raspolaganju Vam je socijalna radnica i ostalo stručno osoblje Doma.

Prema svojim željama, interesima i mogućnostima uz pomoć radnog terapeuta uključujete se u neku od brojnih aktivnosti kojima ispunjavate svoje slobodno vrijeme, radite na očuvanju svojih psihofizičkih sposobnosti i bogatite kvalitetu svojeg života u Domu, a sve uz druženje, veselje i u ugodnoj atmosferi.

Osim redovitih svakodnevnih aktivnosti, za Vas organiziramo gostovanja kulturno – umjetničkih društava, obilježavanja važnih datuma, razna predavanja, izlete, obilježavanje Vaših rođendana i drugo.

Prehrana

Prilikom smještaja za stolom u restoranu dobivate svoje određeno mjesto, a ukoliko želite ili Vam vaše zdravstvene teškoće to nalažu, obroci Vam se serviraju u sobu. Na izbor imate dva ponuđena jelovnika po svom izboru, a u skladu s preporukom liječnika ukoliko imate zdravstvenih teškoća. Hrana se servira u tri glavna obroka dnevno, uz popodnevnu užinu za sve korisnike te večernji obrok prije spavanja za korisnike s dijabetesom. Vama kao našem korisniku osigurava se primjerena prehrana sukladno nutricionističkim i zdravstvenim zahtjevima, poštujući HACCAP međunarodni sustav i vrhunske higijenske standarde. Hrana je uvijek svježe pripremljena iz prvoklasnih namirnica, poštujući raznolikost i želje naših korisnika, koji jednom mjesečno na organiziranim sastancima imaju priliku sami predlagati vrste jela koje bi željeli da im se pripreme.