• 1

Katalog informacija

Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, Mihovljanska 46 c, Čakovec uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ broj 25/13 ).

Zakonom se propisuju i načela prava na pristup, izuzeci od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama. Cilj zakona je omogućiti i osigurati informaciju fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja, sukladno zakonu.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, Mihovljanska 46 c, Čakovec.

Ukoliko se zahtjev podnosi pismenim putem potrebno je ispuniti Obrazac zahtjeva za pristup informacijama kojeg možete poslati:

  • pisanim putem na adresu: Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, Mihovljanska 46 c, Čakovec
  • elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Usmeno postavljeni zahtjev prima službenik za informiranje svakim radnim danom od 08,00 do 15,00 sati u prostorijama Doma. Zahtjev se može podnijeti osobnim dolaskom ili putem telefona na broj : 040/ 386 – 500.

Nepotpuni zahtjevi ne mogu se uputiti u postupak.

NAPOMENA: Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka ili uslijed profesionalne tajne neki podaci sa sjednica tijela Doma se ne smiju objaviti. Ukoliko imate potrebu za detaljnim pojašnjenjem istog, slobodno se obratite Službeniku za informiranje.