Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 07:18

Dozvolite mi muzej i jа ću gа napuniti

Međunarodni dan muzeja kao kulturnih institucija u svijetu se obilježava od 1977. godine. Ove godine obilježili smo ga i u Domu NOVINŠČAK šetnjom do Starog grada Zrinskih u središtu Čakovca i posjetom Muzeju Međimurja smještenom u prostorijama dvorca.
„San je pismo, a mnoga pisma nisu ništa drugo nego snovi.“ U vrijeme suvremene tehnologije pomalo smo zaboravili kako je to kad nas poštar iznenadi pismom ili razglednicom. Svjetski dan pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja i Međunarodni dan obitelji koji se obilježava 13. svibnja pravi su povod da svoje obitelji iznenadimo pismom. Tako…
Utorak, 09 Svibanj 2017 07:46

Festival sportske rekreacije

NE PRESTAJEMO VJEŽBATI JER STARIMO, VEĆ OSTARIMO ZATO ŠTO SMO PRESTALI VJEŽBATI Dom za starije i nemoće osobe NOVINŠČAK ove je godine bio domaćin 2. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove.
POSLIJE OVOG ŽIVOTA NE OSTANE TO ŠTO SMO SAKUPILI, NEGO ONO ŠTO SMO DALI U petak, 28. travnja 2017. godine, u zajedničkoj molitivi i Božjem blagoslovu prisjetili smo se osnivača Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, gospodina Mihalja Novinščaka, na svetoj Misi održanoj povodom godišnjice njegove smrti.
Petak, 28 Travanj 2017 14:58

Dan bez dizala

ČOVJEKOVO ZDRAVLJE SE MOŽE OCIJENITI PO TABLETAMA ILI STEPENICAMA – AKO IH GRABI PO DVIJE U ISTO VRIJEME Svakodnevno potičemo naše korisnike na aktivno korištenje slobodnog vremena i na što više kretanja, kao osnovnu aktivost za održavanje zdravlja.
Petak, 28 Travanj 2017 14:54

Sajam poslova

PRONAĐI POSAO KOJI VOLIŠ I NEĆEŠ MORATI RADITI NI JEDNOG DANA SVOG ŽIVOTA U Sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec održan je 10. Sajam poslova u Međimurskoj županiji, na kojem je sudjelovalo oko 70 izlagača, među kojima i Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK.
Četvrtak, 27 Travanj 2017 14:41

Knjiga je prijateljica duše

KNJIGA JE PRIJATELJICA DUŠE U Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK u petak, 21. travnja 2017. godine, obilježili smo Svjetski dan knjige gostovanjem pjesnikinje Rajke Trokter iz Gornjeg Mihaljevca. Recitatoricama Štefaniji Oreški i Gabrijeli Košak pridružile su se i naša ravnateljica Kristina Vožar, radna terapeutkinja Veronika Drk i socijalna radnica Lea Kovačić, koje su…
Četvrtak, 20 Travanj 2017 14:35

Bijela nedjelja u Podturnu

ULJEPŠAJ DAN DRUGOME Udruga za promicanje kvalitete života „Turen“, čest i dragi gost na našim priredbama, iznenadila nas je pozivom za gostovanje zbora Doma NOVINŠČAK na tradicionalnoj manifestaciji „Bijela nedjelja u Podturnu“.
Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 14:46

Misa povodom Cvjetnice

BLAGOSLOVLJEN ONAJ KOJI DOLAZI U IME GOSPODNJE Uskrsnuće Isusa Krista temeljna je vjerska istina koja zaslužuje puno poštovanje svih vjernika, stoga se poseban blagdanski ugođaj osjeća i u Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK.
Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 14:34

Smijeh je najbolji lijek

„Dan u kojem se nisi nasmijao je izgubljeni dan!“, kaže poznata izreka, stoga smo 06.04.2017. godine u Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK ugostili nenadmašnu gđu. Uršulu Kočila – Eržiku iz Svetog Martina na Muri. Eržika je majstorica u uveseljavanju ljudi i pričanju viceva, a pridružili su joj se i pojedini korisnici Doma.
Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 14:24

Obilježavanje dana kazališta

SVIJET JE POZORNICA NA KOJOJ SVATKO IGRA SVOJU ULOGU Svakog proljeća, već 55 godina, na raznim profesionalnim i amaterskim pozornicama diljem svijeta obilježava se Svjetski dan kazališta.
Stranica 1 od 4