• 1

Zajedničke prostorije

Prostorije za zajednički boravak također su funkcionalno uređene da pružaju doživljaj doma i suvremenog, ali toplog ljudskog ambijenta, uz mogućnost zajedničkog korištenja TV-a i glazbenih linija.

Središte zajedničkih događanja je dnevni boravak u prizemlju, u kojem se održavaju redovite aktivnosti radne terapije, radionice socijalno – komunikacijskih vještina, priredbe, izložbe i stručna predavanja. U dnevnom boravku je smještena i biblioteka, u kojoj korisnici mogu slobodno posuditi knjige.

Svaki kat raspolaže sa po dva manja dnevna boravka, opremljenima s TV-om i glazbenom linijom, u kojima se korisnici svakodnevno druže.

U okviru ustanove nalazi se i kapela gdje se redovito održavaju sadržaji duhovnog karaktera.

Prostorije za rad glavne medicinske sestre, te stručnog i pomoćnog osoblja smještene su tako da omogućavaju brzu i pravovremenu pomoć. U svrhu kvalitetne pripreme obroka Dom raspolaže najsuvremenije opremljenom vlastitom kuhinjom, kao i praonicom rublja i liftom.

U sklopu Doma nalazi se i prostorija za fizioterapiju, a o dobroj fizičkoj spremi naših korisnika brinemo i u gimnastičkoj dvorani opremljenoj suvremenim fitness spravama, uz koju se nalazi i prostorija sa jacuzzi kadom za relaksaciju i odmor.

Korisnicima su na raspolaganju i čajne kuhinje gdje mogu pripremati jednostavnija jela, podgrijavati ih ili kuhati čaj ili kavu.