NE PRESTAJEMO VJEŽBATI JER STARIMO, VEĆ OSTARIMO ZATO ŠTO SMO PRESTALI VJEŽBATI

Dom za starije i nemoće osobe NOVINŠČAK ove je godine bio domaćin 2. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove.

U zajedničkoj organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Doma NOVINŠČAK,  a pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, natjecatelji su odmjerili spretnost u četiri discipline: gađanje kolutima, pikado, viseća kuglana i bacanje loptice u koš.

Uz zdušno navijanje njihovih ekipa, natjecatelje iz Doma za starije i nemoćne osobe MESMAR, Doma za starije i nemoćne osobe HODOŠAN (STRAHIJA), Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Doma za odrasle osobe Orehovica i Doma NOVINŠČAK, bodrili su i župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Sportsko natjecanje proteklo je uz puno zabave i u veseloj atmosferi, a najuspješnijima u pojedinim disciplinama podijeljene su zaslužene medalje. Najviše medalja osvojila je ekipa domaćina, a posebno uspješni bili smo u pikadu, gdje smo osvojili sva tri prva mjesta. Najbolji je bio Rok Jančec, drugo mjesto osvojila je Marija Grabar, dok je treća bila Marija Nikolić. Jako uspješni bili smo i u bacanju kolutova, gdje je prvo mjesto osvojio Zoran Novak, a treće mjesto Ivan Šarić.

Održavanjem ovog Festivala pokazali smo kako godine nisu prepreka aktivnom provođenju slobodnog vremena u duhu sportskih aktivnosti te kako i osobe starije životne dobi znaju, mogu i moraju aktivno uživati u sportu.

2017-12-06T15:05:02+01:00 05. svibnja 2017.|Novosti|