Projekti 2017-11-30T17:16:38+01:00

Često u zajednici u kojoj živimo susrećemo oblike skrbi za osobe starije životne dobi usmjerene isključivo na zadovoljavanje njihovih osnovnih životnih potreba, međutim Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak svakodnevno brine o svim dijelovima života svojih korisnika. Poseban naglasak je na brizi za poboljšanje društvenog života stanara stvaranjem prostora za kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena.

U cilju ostvarivanja što kvalitetnijeg društvenog života naših stanara, često surađujemo i s nevladinim udrugama koje su aktivne u zajednici, od kulturno – umjetničkih do humanitarnih. Jedno od takvih je i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, s kojima već četvrtu godinu provodimo projekt za osobe starije životne dobi Dajmo život godinama, a priključili smo se kao suradnici i na projektu Godine nisu granica.

U sklopu ostvarene suradnje naši korisnici redovito besplatno odlaze na plivanje na Gradske bazene Marija Ružić Čakovec, a osim sportske aktivnosti, korisnici mogu svoje slobodno vrijeme provesti na kreativan način, te na radioniciama slikanja, svladavanja decoupage tehnike, izrade nakita i slično steći nove vještine.