O domu 2021-06-14T12:54:35+01:00

Sljedeće najbolje mjesto za dom

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak

Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK mjesto je na kojem osobe starije životne dobi dobivaju svu potrebnu pomoć, njegu i podršku, uz uvažavanje i poštovanje njihove osobnosti i bogatog životnog iskustva. Uz udoban smještaj u novoizgrađenom objektu i komforno opremljene sobe, profesionalnu medicinsku njegu i stručno osoblje, svojim korisnicima pružamo ne samo zdravstvenu brigu i njegu, već i zadovoljavanje njihovih socijalnih potreba. Naše usluge temelje na personaliziranom pristupu i cjelovitoj brizi o svim segmentima života i osobnosti korisnika.

Dom NOVINŠČAK započeo je s radom 4. studenog 2013. godine, s vizijom pružanja potrebne podrške starijim i nemoćnim osobama te poboljšanja kvalitete njihova života. Idejni začetnik i osnivač Doma je pokojni gospodin Mihalj Novinščak, iznimno uspješan poslovni čovjek, koji je uz stvaranje poslovnog profita u proizvodnom sektoru uvijek imao sluha i za socijalno osjetljive skupine u zajednici. Izgradnja Doma NOVINŠČAK njegov je odgovor na potrebe društvene zajednice u kojoj je živio i stvarao, vođen željom da ovaj Dom postane drugi dom svakom korisniku koji u njemu prebiva.

Dom NOVINŠČAK smješten je u Čakovcu, središtu Međimurske županije, dovoljno blizu centru grada kako bi korisnici bili uključeni u različita zbivanja, ali opet dovoljno udaljen od gradske vreve i u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi potreban mir. Dom je u mogućnosti ponuditi smještaj za 190 starijih i nemoćnih korisnika različitog stupnja samostalnosti i pokretljivosti u sobama stambenog dijela i odjela pojačane brige i njege. Usluga smještaja u Domu podrazumijeva 24 satnu njegu korisnika uz uvijek dostupno medicinsko osoblje i pružanje vrhunske kvalitete socijalnih usluga uz pridržavanje najviših standarda struke.

Dom svojim korisnicima nudi različite dodatne usluge, pa osim suvremeno opremljenih prostora radne i fizikalne terapije, čajnih kuhinja na svakoj etaži objekta i vrhunski opremljenih dnevnih boravaka, ima opremljene prostore za fitness i wellness. Svaka od dodatnih usluga i aktivnosti provodi se prema indivudalnim željama, mogućnostima i potrebama korisnika.

O svemu potrebnom brigu vodi stručni tim od gotovo 60 zaposlenih pod stručnim vodstvom ravnateljice, koji kvalitetom svojeg rada, ljubaznošću, poznavanjem i uvažavanjem svakog pojedinca, zajedno sa korisnicima stvaraju osjećaj zajedništva i daju dušu našem Domu.

Naš tim

Uz kvalitetan smještaj i ergonomiju novoizgrađenog objekta Doma NOVINŠČAK, o svemu potrebnom brigu vodi tim od gotovo 60 zaposlenih pod stručnim vodstvom ravnateljice Kristine Šardi, a predvođen vlasnikom, Miroslavom Novinščak. Naš stručni tim kvalitetom svojeg rada, ljubaznošću, poznavanjem i uvažavanjem svakog pojedinca, zajedno sa korisnicima, stvara osjećaj zajedništva i daje dušu našem Domu.

Usluga smještaja u Domu podrazumijeva 24 satnu njegu korisnika uz uvijek dostupno medicinsko osoblje i pružanje vrhunske kvalitete socijalnih usluga uz pridržavanje najviših standarda struke.

Naši korisnici o nama

„Po dolasku u Dom, teško sam se prilagodila na život ovdje. Dragi ljudi i novi prijatelji koje sam ovdje upoznala i uključivanje u aktivnosti učinili su moj boravak ovdje ugodnim. Dom je ono pravo što sam u životu tražila.“

GABRIJELA ZADRAVEC

„Volim sve aktivnosti koje se u Domu provode, no najviše me ispunjavaju sportske aktivnosti i šetnja. Dobra hrana, čistoća, pristupačno i ljubazno osoblje koje brine za nas čini moj boravak u Domu jako ugodnim.“

VOJIN KOPRENA

„U Domu sam našla mir i zadovoljstvo, stekla prijatelje te se uključila u život i aktivnosti. Odnos osoblja prema korisnicima i to što se mogu u svakom trenutku obratiti za pomoć čini moj život u Domu jako ugodnim.“

LINA HAJDAROVIĆ

Fotogalerija

POGLEDAJTE CIJELU FOTOGALERIJU