BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI U SVIJETU

Dom NOVINŠČAK ove godine aktivno se priključio akciji Hrvatske mreže volonterskih centara naziva „Hrvatska volontira“ uspostavom volonterskog kluba korisnika i prikupljanjem financijskih sredstava za logopedsku opremu i pomagala za djecu s teškoćama u razvoju.

Dio je to humanitarne akcije Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) „Za dječji osmijeh“, a naši su korisnici volonteri u dva navrata prikupljali sredstva na štandu postavljenom u trgovačkom centru Kaufland u Čakovcu te svojim doprinosom zaključili cijelokupnu akciju. Zbog svojeg iznimnog volonterskog doprinosa naši vrijedni korisnici pozvani su na druženje u DOSTI, gdje su im podijeljene i zahvalnice za sudjelovanje u akciji.

Navedeni volonterski angažman tek je prva u nizu akcija u kojima želimo i planiramo sudjelovati. Stavljanjem osoba starije životne dobi u poziciju volontera i pokretača pozitivnih promjena, umjesto onih za koje netko volontira, višestruko se pridonosi rušenju ustaljenih predrasuda o osobama starije životne dobi kao nemoćnim i pasivnim pripadnicima zajednice. Svojim volonterskim angažmanom, iskustvom, znanjem i vještinama koje posjeduju, oni sudjeluju u stvaranju zajednice u kakvoj žele živjeti, a osjećaj osobnog zadovoljstva potaknut volontiranjem je neprocjenjivo osobno bogatstvo.

2017-12-07T15:29:53+01:00 23. svibnja 2017.|Novosti|