STARENJE NE ZNAČI IZGUBLJENU MLADOST, NEGO NOVE PRILIKE I SNAGU

Betty Friendan

Međunarodni dan starijih osoba u Domu NOVINŠČAK obilježen je bogatim događanjima u znaku isticanja vrijednosti osoba starije životne dobi i odavanja priznanja njihovom bogatom životnom iskustvu.

Prijepodnevno događanje počelo je prigodnom priredbom i pozdravnom riječi ravnateljice Kristine Vožar. Uz zbor korisnika, izvedbom duhovitog igrokaza publiku su zabavili i nasmijali djelatnici Doma NOVINŠČAK, na čelu s ravnateljicom. U nastavku priredbe gospodin Miroslav Novinščak je vrlo emotivnim govorom još jednom zahvalio svim korisnicima što su ukazali povjerenje Domu NOVINŠČAK i odlučili u njemu provesti zlatne godine svojeg života. Ujedno je, ispred vlasnika Doma, podijelio posebno izrađene pohvalnice svim korisnicima koji svojim aktivnim sudjelovanjem u različitim događanjima daju svoj doprinos ugodnom životu u Domu. Nakon druženja uz pjesmu, veselje i smijeh, priređen je svečani ručak. Tokom cijelog dana u predprostoru dnevnog boravka u prizemlju postavljena je izložba najboljih radova naših korisnika.

Osobe starije životne dobi često se susreću s problemom nagluhosti i otežanog razumjevanja okoline, stoga smo ugostili Udrugu gluhih i nagluhih Međimurske županije i  Obrt za fonetsko – akustičke usluge i savjetovanje SLUH iz Varaždina. Tematsko predavanje i besplatno mjerenje sluha izazvalo je vrlo veliki interes naših korisnika.

U popodnevnim satima održana je sveta Misa koju je držao fra Ivan Crnković iz Župe sv. Nikole biskupa Čakovec, a koju je svojim pjevanjem uveličao crkveni zbor iz Župe Podturen.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. godine, u cilju podizanja svijesti o pitanjima koja se tiču starijih osoba, poput doprinosa starijih osoba društvu, ali i procesa starenja. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana starijih osoba je „Kretanje u budućnost: isticanje talenata, doprinosa i sudjelovanja starijih osoba u društvu“. U svojem svakodnevnom radu, osim podrške i pomoći oko zadovoljenja svakodnevnih životnih potreba, trudimo se na razne načine promovirati upravo ove istaknute vrijednosti i pokazati društvu u kojem živimo da osobe starije životne dobi mogu biti i nosioci i pokretači pozitivnih društvenih promjena.

2017-12-08T14:32:40+01:00 24. listopada 2017.|Novosti|