Poštovane obitelji i prijatelji!

S osobitim veseljem obavještavamo vas kako se u život i rad u Domu NOVINŠČAK polako vraća ljepša i bolja slika. Još uvijek vrijede preporuke za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, međutim u puno blažem obliku. Naša borba da zaštitimo Dom od koronavirusa do sada je bila vrlo uspješna, međutim još uvijek nije do kraja završila, stoga vas molimo da se pridržavate sljedećih uputa:

 • Vrijeme posjeta za korisnike smještene na stambenom dijelu je svaki dan prijepodne od 09:00 do 11:30, a poslijepodne od 14:00 do 18:00 sati.
 • Za posjetu korisnika smještenih na stambenom dijelu nije potrebna prethodna najava. Prilikom dolaska u posjetu i odlaska obavezno se morate javiti na recepciji Doma. Možete prošetati po dvorištu Doma, družite se u prostoru recepcije Doma ili izaći van prostora Doma, međutim još uvijek vam nije dozvoljen ulazak u Dom, zajedničke prostorije ili sobe korisnika. Korisnici prilikom izlaska iz Doma moraju obavezno nositi zaštitnu masku, koju dobivaju na recepciji Doma.
 • Vrijeme posjeta za korisnike smještene na odjelu pojačane brige i njege je svaki dan prijepodne od 09:00 do 11:00 sati, a poslijepodne od 14:00 do 16:00 sati.
 • Za posjetu korisniku na odjelu pojačane brige i njege potrebna je prethodna najava pozivom na recepciju Doma na broj 040 386 500, radi ograničenog broja istovremenih posjeta. U sobu korisnika na odjelu pojačane brige i njege može samo jedna osoba, a istovremeno u istoj sobi može se primiti samo jedna posjeta za korisnika smještenog u toj sobi. Posjeta se zadržava isključivo u sobi korisnika, a ukoliko želi može sa korisnikom izaći u dvorište Doma kroz recepciju ili u slučaju lošeg vremena družiti se u posebno predviđenom prostoru kod recepcije Doma.
 • Svaka osoba koja dolazi u posjetu korisniku mora biti zdrava, bez respiratornih ili drugih simptoma koji bi upućivali na COVID-19 oboljenje, koja nije u samoizolaciji i čiji ukućani nemaju respiratorne simptome. O svemu navedenom potpisujete izjavu prilikom dolaska u posjetu, mjeri vam se tjelesna temperatura i uzimaju vaši osobni podaci od strane djelatnica recepcije Doma.
 • Sa sobom obavezno ponesite zaštitnu opremu, odnosno medicinsku masku. Prilikom ulaska u Dom obavezna je dezinfekcija obuće, ruku i mobitela. Ukoliko je posjeta za korisnika na odjelu pojačane brige i njege, obavezne su i navlake za cipele. Svu zaštitnu opremu možete kupiti u ljekarni. Bez zaštitne opreme nećete biti u mogućnosti posjetiti naše korisnike.
 • Svaka osoba koja ulazi u posjetu korisniku na odjel pojačane brige i njege smije u posjetu isključivo osobi za koju se je najavila.
 • Vezano uz prethodno zakazane termine, molimo vas da ponovo nazovete recepciju i potvrdite svoj dolazak.
 • Molimo da se ne grlite, ljubite, rukujete, dodirujete i slično sa našim korisnicima. Potrebno je držati preporučenu socijalnu distancu, odnosno razmak od dva metra između posjete i korisnika.
 • Korisnicima možete i dalje dostavljati higijenske potrepštine, namirnice i slično. Pakete predajete na recepciji i dostavljaju se korisniku isti dan, nakon prethodne dezinfekcije. Ukoliko ste paket donijeli prilikom posjete, isto ga predajete na recepciji.
 • Korisnicima se omogućuje odlazak van prostora Doma, kratki ili višednevni posjeti u obitelj, ali uz posebne mjere opreza. Više informacija možete dobiti na upit.

 

Zahvaljujemo vam svima na vašem strpljenju, razumijevanju i odgovornosti koju ste pokazali u ovom za nas vrlo teškom razdoblju.

2020-06-01T13:21:54+01:00 01. lipnja 2020.|Novosti|