Poštovani,

S obzirom na novonastalu situaciju i ponovni porast broja zaraženih koronavirusom, primorani smo poduzeti dodatne mjere opreza kako bi zaštitili naše korisnike. Od 25. lipnja, vrijeme posjeta za korisnike na stambenom dijelu je svaki dan prijepodne od 10:00 do 11:30, a poslijepodne od 16:00 do 18:00 sati. Prilikom dolaska u posjetu obavezno se morate javiti na recepciji Doma, gdje vas evidentiraju i mjere vam tjelesnu temperaturu. Još uvijek nije dozvoljen ulazak u Dom. Prilikom posjete obavezno je korištenje zaštitne maske za sve osobe koje su u posjeti i držanje preporučenog razmaka. Vrijeme posjeta za polupokretne korisnike (osobe samostalno pokretne uz ortopedsko pomagalo) smještene na Odjelu pojačane brige i njege je isto kao i za stambeni dio. Za polupokretne korisnike nije dozvoljen ulazak posjete u Dom, već korisnik kada ima posjetu dolazi u prostor recepcije i vrijede sva pravila kao i za korisnike smještene na Stambenom dijelu. 

Ulazak u Dom dozvoljen je isključivo za posjete nepokretnim korisnicima uz korištenje zaštitne opreme. Vrijeme posjeta za nepokretne korisnike je svaki dan prijepodne od 9:00 do 10:00 sati, a poslijepodne od 15:00 do 16:00 sati. Za posjetu nepokretnim korisnicima potrebna je prethodna najava na recepciju Doma na broj 040 386 500, radi ograničenja broja istovremenih posjeta. U sobu korisnika smije samo jedna zdrava, odrasla osoba. Posjeta se zadržava isključivo u sobi korisnika u trajanju od 20 minuta, a ukoliko želi može izaći sa korisnikom u dvorište Doma kroz recepciju i produžiti vrijeme posjeta, ali unutar određenog vremena za posjete. Za posjete nepokretnim korisnicima osim zaštitne maske potrebno je imati i zaštite za cipele. Za sve posjete u slučaju velikih vrućina ili lošeg vremena osiguran je posebno predviđeni prostor kod recepcije Doma. Molimo izbjegavajte odvođenje korisnika u ugostiteljske objekte i slično, a posebno one koji su nepokretni i čije je zdravlje dodatno narušeno. Vrijeme posjeta je uređeno na spomenuti način upravo radi toga da što manje ljudi dolazi u međusobni kontakt, a da se ipak osigura mjesto i vrijeme za druženje naših korisnika sa obiteljima, stoga molim da ih ne izlažete dodatnom bespotrebnom riziku.

Osobama koje dolaze iz Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije ili iz nekog od žarišta zaraze zabranjena je posjeta našim korisnicima.

Dozvoljeno je donositi higijenske potrepštine i ostale namirnice za naše korisnike, ali isključivo u originalnom pakiranju. Pakete predajete na recepciji koja nakon dezinfekcije stvari paket predaje korisniku.

Podsjećamo kako je prilikom dolaska u posjetu obavezna dezinfekcija ruku i mobitela. Zaštitna maska obavezna je za sve posjete, a zabranjeno je ljubljenje, grljenje, dodirivanje i slično. Ukoliko nemate zaštitnu opremu ili se ne pridržavate propisanih mjera, nećete više biti u mogućnosti posjetiti svoje najmilije smještene u našem Domu.

Otvaranjem Doma za posjete prije nešto manje od mjesec dana odgovornost za zaštitu svih naših korisnika nije više samo u našim, već i u vašim rukama. Postupajte savjesno i odgovorno! 

Veliko hvala svima na suradnji i razumijevanju! 

 

2020-06-25T12:41:43+01:00 25. lipnja 2020.|Novosti|