Drage obitelji i prijatelji!

Nažalost došli smo do trenutka kojeg se svi zaposleni u domovima pribojavamo, zbog kojeg strepimo od početka ove epidemije i uvijek se nadamo da nećemo biti baš mi na redu. No ipak, uz sav trud i poduzete epidemiološke mjere kojih smo se doista u potpunosti držali, došlo je do prodora virusa COVID-19 u Dom NOVINŠČAK. Tijekom jučerašnjeg dana uzeti su uzorci za testiranje svih naših korisnika i zaposlenika. Neki uzorci su još uvijek u obradi, međutim iz obrađenih uzoraka jasno je da imamo prodor koronavirusa u Dom i među korisnicima i među zaposlenicima. Samo jedna korisnica pokazivala je simptome zaraze i ona je hospitalizirana, a ostali zaraženi korisnici su dobro, bez simptoma, nalaze se u izdvojenom dijelu Doma i pod posebnim su nadzorom i našeg osoblja, ali i Epidemiološke službe. Ostali korisnici za sada nisu razvili simptome zaraze. Redovito ih se prati i na svaku sumnju trenutno će se reagirati. Obitelji zaraženih korisnika će biti redovito izvještavane o stanju korisnika i eventualnim promjenama, do kojih se nadamo da ipak neće doći.

Pozitivni zaposlenici su svi osim jednoga bez ikakvih simptoma. Izuzeti su s posla i u izolaciji su, kao i svi oni zaposleni koji su bili s njima u bliskom kontaktu.

U ovoj izvanrednoj situaciji život korisnika, ali i rad zaposlenika, odvija se u izuzetno teškim okolnostima. Isto tako, obitelji naših korisnika, koje su nam povjerile svoje članove obitelji na brigu i skrb imaju tisuću pitanja i dilema. U ovom trenutku je ipak najvažnije da organiziramo sve potrebno da naši korisnici budu zbrinuti i da im ništa ne nedostaje, te da spriječimo daljnje širenje zaraze. Pitanja o prodoru virusa u Dom u smislu traženja krivca, unatoč svim poduzetim epidemiološkim mjerama i slično, molimo da ostavite za neki budući trenutak, jer sada moramo biti na raspolaganju onima kojima smo najpotrebniji, našim korisnicima. Za sve koji tražite dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Leu Jurković, našu socijalnu radnicu, na broj telefona 0995832181 ili mail lea.jurkovic@domnovinscak.hr.

Veliko hvala svim obiteljima naših korisnika na razumijevanju i podršci!

2020-10-17T10:53:34+01:00 17. listopada 2020.|Novosti|