Sajam dobrote tradicionalna je manifestacija koju svake godine organizira Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. S obzirom na okolnosti, ove godine svaki razred dobio je zadatak osmisliti svoje dobro djelo, svoj način kako nekome uljepšati blagdane. Učenici 2. a razreda upravo u našim korisnicima prepoznali su one kojima žele izmamiti osmijeh na lice i pokazati kako su, unatoč svojoj mladosti, uvidjeli težinu situacije s kojom se osobe starije živote dobi moraju nositi. Time su postali, kako su i sami u svojoj poruci poželjeli, jedna prekrasna uspomena na ovu godinu, na čemu im od srca zahvaljujemo. Donijeli su slatke pakete i voće koje je podijeljeno korisnicima, a posebno ih je razveselilo pismo koje prenosimo u cijelosti:

„Dragi naši umirovljenici,   

mi smo učenici 2. a razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Naša škola svake godine održava Sajam dobrote te je to tako i ove godine u nešto drugačijem izdranju. Najveća želja bila nam je ove blagdane uljepšati onima kojima je u ovoj zavrzlami najteže i to na način da poklonimo sebe.

Završava se godina 2020., koja je svima nama bila poprilično teška. Mi smo odlučili ovu godinu završiti u drugačijem, nešto pizitivnijem tonu i u nadi da će sljedeća biti bolja. Znamo da je vama bila još teža nego nama, ali zato smo mi ovdje kako bi vam pokušali uljepšati ostatak godine. Ovim pismom želimo vam reći da i u najtežim situacijama ima razloga za šalu, smijeh, ljubav i sreću. Želimo da ove blagdane provedete u ugodnoj atmosferi s osmijehom na licu, misleći na svoje najmilije, kao što i oni misle na vas. Iako su vam posjeti zabranjeni, znajte da vaši najmiliji željno iščekuju vidjeti vaše osmijehe. Pošto trenutno nisu u mogućnosti vidjeti vas, nadamo se da će vam ovo pismo i mali znak pažnje izmamiti osmijeh na lice. Vjerujemo da svaki od vas ima barem jednu dobru uspomenu po kojoj će pamtiti ovu godinu, no ako kojim slučajem netko nema, veselilo bi nas ako bi baš mi postali vaša dobra uspomena. U vrijeme najdražim blagdana, kao što je Božić koji je pred nama, provodimo vrijeme s obitelji i ispunjeni smo srećom i ljubavi. Ove godine možda neće biti isto kao i svake do sada, ali ćemo se sjetiti svakoga do koga nam je stalo i zaželjeti mu što bolju i sretniju sljedeću godinu. „     

 

2020-12-18T12:11:04+01:00 18. prosinca 2020.|Novosti|